دلایل ترس از سخنرانی
به طور کلی،گزارش میشود از هر چهار نفر یک نفر هنگام سخنرانی و ارائه در مقابل مخاطبان دچار اضطراب میشود. ترس از سخنرانی، رابطه نزدیکی با احساس و تفکرات سخنران، هنگام سخنرانی، در میان جمعیت دارد.
دلایل متعددی وجود دارد که باعث میشود افراد از سخنرانی در جمع بترسند و از آن اجتناب کنند. از لحاظ فیزیولوژی، احساس ترس و حالت انگیختگی یک واکنش طبیعی است که مغز در موقعیت های تهدید آمیز از خودش نشان میدهد. این احساس در برخی از افراد کمتر و در برخی بیشتر است. به صورت کلی، برخی افراد اضطراب بیشتری را در موقعیت های مختلف تجربه می کنند. مورد بعد که خود عامل ایجاد کننده ترس است از اندیشه های ما سرچشمه می گیرد. این احساس وقتی به وجود میآید که فرد سخنران، سخنرانی خود را بیش از حدی که لازم است، از منظر مخاطب، ارزیابی میکند و میتوان عنوان کرد که در این مورد خودشناسی تا چه میزان تاثیرگذار است. آیا ما خود را فردی کسلکننده میدانیم؟ آیا فکر میکنیم توانایی فن بیان و مدیریت ترسمان را نداریم؟ یا آیا برعکس این موارد میاندیشیم؟ این مورد صراحتا به باور ما نسبت به خودمان بر میگردد؛ اینکه تعریف ما از خودمان چیست و خود را چه گونه میبینیم؟
در این بین، می توان به چند عامل دیگر که در به وجود آمدن اضطراب نقش دارند اشاره کرد:
نبود تجربه کافی که باعث کاهش اعتماد به نفس میشود، ترس از نحوه بیان ایده جدید و واکنش حضار و ترس از سکوت و وقفه های طولانی که ممکن است بین صحبت هایتان پیش بیاید(در عین حال که ممکن است حضار آن را وقفه های برنامه ریزی شده تلقی کنند).
عامل مهم و تاثیرگذار دیگر توانایی و مهارت فرد سخنران است. بسیاری از مردم خود را به طور ذاتی سخنران و گوینده می دانند؛ اما باید به این نکته توجه کنند که همیشه برای رشد و افزودن آگاهی خود باید تلاش کنند؛ به علاوه، سخنرانانی که برجسته هستند و در خاطر ما ثبت میشوند، افرادی هستند که به درستی بر روی مهارتهایشان کار کردهاند. باید دانست اعتماد به نفسی که از کسب این مهارت ها بدست میآید مانند پادزهری برای ترسها عمل میکند.
با شناخت عوامل ترس میتوان ترس حاصل را مدیریت کرد یا آن را کاهش داد، اما چگونه؟
راه های غلبه بر ترس در سخرانی
1-بدن خود را به آرامش دعوت کنید و از تکنیک های آرام سازی استفاده کنید
تکنیکهایی مانند نرمشهای قبل از سخنرانی، تنفس عمیق و صحیح، حفظ آرامش هنگام تفکر و… تجربه ترس را کاهش می دهد و مانع از اختلال در سخنرانی میشود. همراه کردن این تکنیک ها در هنگام سخنرانی باعث می شود سخنران بهترین عملکرد را از خود ارائه دهد.
2-باورتان را نسبت خود تغییر دهید و به خودآگاهی صحیحی برسید
بخش عمدۀ ترس های ما به دلیل وجود باورهای غلط درمورد خودمان است؛ چرا که این باورها، همانطورکه در ابتدای متن هم اشاره کردم، می توانند غیرواقعی یا حتی با تجربه پیشین مخاطبان از سخنرانیتان مغایرت داشته باشند.
در واقع، میتوان گفت مادامی که به باور صحیحی از سخنرانی خود نرسید، باید تبعاتش را هم قبول کنید؛ چون در اینجا به جای اینکه شما باورهایتان را به چالش بکشید این باورها هستند که شما را به چالش میکشند.
پس در ابتدا به خودآگاهی برسید؛ سپس بر اساس آن، باورهای خود را بسازید.
3-تمرکز خود را از تلاش برای پذیرفته شدن در نظر مخاطب، به نحوه برقراری ارتباط و ارائهی محتوا تغییر دهید
از بهترین دستاوردهای این عمل این است که خود را از ارزیابی و قیاس رها کردهاید؛ چرا که در اینجا شما سخنرانی را زمینهای برای برقراری ارتباط و صحبت کردن برای مخاطبانتان می بینید نه زمینهای برای مورد آزمایش و ارزیابی قرار گرفتن. این تغییر دیدگاه باعث می شود شما دیگر نگران واکنش مخاطبان نباشید و بر اینکه چگونه بهتر پیام خود را به مخاطبانتان منتقل کنید متمرکز شوید.
4-آمادگی برای ارائهی سخنرانی در جمع، حاصل کل فرایند کسب مهارتهای لازم و به نمایش گذاشتن تمرینات شماست
میزان آمادگی شما رابطه مستقیمی با میزان اعتماد به نفستان دارد. به نسبتی که آمادگیتان بیشتر باشد، اعتماد به نفستان نیز بیشتر میشود. از جمله راههای کسب این آمادگی، میتوان به این پیشنهاد اشاره کرد که در صورت امکان حتما قبل از روز سخنرانی به مکان مقرر بروید و جایگاه قرارگیری تجهیزات و حتی مسیر رفت و آمد را به خاطر بسپارید تا فضا برایتان غریب و ناآشنا نباشد و تسلطتان به محیط بیشتر شود.
در کنار تمام این راه کارها یکی از بهترین روش ها این است که خود را جدا از مخاطبانتان احساس نکنید. بهتر است زبان مشترک بینتان را پیدا کنید و با حضار همراه شوید؛ به این صورت، آنها را متقاعد کردهاید که مجری و سخنرانی توانمند و با اعتماد به نفس هستید و فاصلهای میانتان نیست. بدین ترتیب، مخاطبان راحتتر به شما و گفته هایتان اطمینان خواهد کرد.
5- برای صحبت کردن فرصت ها را غنیمت بشمارید
یافتن و ایجاد موقعیت ها به شما این فرصت را میدهد که آموخته های خود را تمرین و از تجربیات خود در جهت رشدتان استفاده کنید. بدین معنی که از هر فرصتی برای تمرین و تکرار اندوخته هایتان استفاده کنید. سخنرانی در جمع های کوچک، چه بسا خانوادگی و دوستانه، را فراموش نکنید و از آنها بخواهید نظراتشان را با شما به اشتراک بگذارند. همچنین در کنار این راهها، شما میتوانید از سخنرانیهایتان قبل از برگزاری، فیلمی تهیه و مشاهده کنید و خودتان تحلیلگر سخنرانی خود بشوید.
——————————————
منابع:
https://www.psycom.net/glossophobia-fear-of-public-speaking
https://www.quietrev.com/overcome-your-fear-of-public-speaking/
خیلی عاالی و مفید بود
من هم سر کلاس های دانشگاه موقع کنفرانس اضطراب شدید دارم و نمیتونم صحبت کنم و در ابتدای صحبتم نفسم بند میاد
من با اینکه به ارائه علاقه دارم اما ابتدای صحبت کردم ناخودآگاه ضربان قلب میگیرم و احساس میکنم صدام میلرزه، ولی بعد درست میشه
تمرین،تکرار و کسب امادگی و تجربه بسیار کمک کننده است .و تمرینات آرامبخش به مرور زمان آمادگی بیشتری به ما میده
عالی
کاملا نظر شما رو قبول دارم و توضیحاتتون کاملا معتبره
مثل همیشه بدرخشید
فوق العاده مفید و به نظرمن خودآگاهی از این احساس هم خیلی مفیده
خیلی عالیی بود👏😍😍
من هم دقیقا این مشکل دارم و با اینکه خیلیی به کار اجرا و سخنرانی علاقه دارم ولی میترسم ک خراب بشه یا استرس زیادی بگیرم ونتونم خوب ارائه بدم ومممنونم بخاطرر مقاله ی خوبتون حتما از راهکارها استفاده میکنم ❤️🌹
عالی بود😍
بنظرم این ترس برای شروع هرکارب بویژه در جمع هست. من امروز بعد از ساااااال ها دعوت شدم به جمعی دوستانه برای والیبال.
قطعا اگر قبل از دورهای اموزشی این سایت بود که به تازگی همشو دیدم خوندم نت برداشتم و عمل کردم، جواب رد میدادم چرا که جمع زن و مرد قاطی بود و من سالها بود دست به توپنشده بودم با اینک مهارت کافی داشتمقبلا و در تیم بودم. اما با توجه به اموزش هایی ک دیده بودم و مدام تمرین کرده بودم غلبه کردمبه ترس اولیه، تکیه کردم به داشته های سال ها قبلم و شروع کردم. اتفاقا ابندای بازی چنتا سرویس هم خراب کردم. اونم بخاطر حصور شخصی ک اسنرس داشتم نکنه جلوش ضایع بشم و کوچیک. اما یهو تصمیم گرفتم توجهی به حضور اون شخص نکنم. تجربیات موفق گذشته ام رو در چند لحظه حین بازی تو ذهنم مرور کردم و جوری شد ک اخره بازی همون شخص ب من لقب سعید معروف داده بود هرجا تیمم عقب میوفتاد سرویسارو میدادن من بزنم.
این یعنی حصال مطالعه و تمرین من برای رشد خودم. خیلی لذت بردم و کیف کردم. کلی پیش خودم مراتب کمالات اخلاقیم رفت بالا و به شدت خوشحالم از غلبه به ترسم با تکنیک بس توجهی به عواملی ک بهم استرس میداد. و تکیه به تجربیات خوب گذشته ام
کاملا موافقم بسیار عالی و آموزنده…و منم هنگام سخنرانی بسیار دچار اضطراب میشوم
بسیار عالی مفید و تاثیر گذار بود ممنونم از مطالب ارزشمندی که بهمون آموزش میدید
مطالب ملموس و عینی هستن
وقتی ریز و دقیق میشی میبینی بله دقیقاااا به همین دلایل هس که اضطراب میگیری و راه کار ها عالییییی هستن
عالیییی بود و بسیار کاربردی استاد عزیز
عالی ممنون استفاده کردم
سپاس و ممنون.
عالیه
بسیار عالی
ممنون از محتوا خوبتون 👌🏻🌹
ممنون از محتوا خوبتون 👌🏻🌹
خداقوت، عالی بود 👌🏻👌🏻
مثل همیشه عالی🤩👌👌
بسیار عالی👌
مثله همیشه عالی و مفید بود 👍🏻
مثله همیشه عالی و مفید بود👍🏻
امیدوارم بتونیم با تمرین بیشتر ترس از سخنرانیمونو به طور کامل کنار بزاریم
مثله همیشه عالی 👍🏻
امیدوارم بتونیم با تمرین بیشتر ترس از سخنرانیمونو به طور کامل کنار بزاریم
مثله همیشه عالی 👍🏻
امیدوارم بتونیم با تمرین بیشتر ترس از سخنرانیمونو به طور کامل کنار بزاریم
مثل همیشه عالی و فوق العاده هستید👌🏻😉
خداقوت بهتون ❤️❤️
عالی و خیلی پرکاربرد
عالی
عالی هستید
یکی از عوامل استرس زا میتونه دست کم گرفتن خودمان باشه
ممنون از مقاله مفید و کاربردی تون، حتما استفاده می کنم
باعرض سلام خدمت شماخانم ایران نژاد عزیز، مقالتون عالی و جامع بود؛ بنظرم حتی این ترس و اضطراب درونی پیش از کنفرانس خیلی اوقات کاذبه و چون صرفا از گذشته پیش زمینه ای درذهن ماهست که صحبت کردن درجمع یعنی ترس و هرلحظه ممکنه ما با تپق زدن کنترل جلسه رو ازدست بدیم و با این تصور که هرجا اسم کنفرانس و سخنرانی هست شب بیداری و استرس هم هست متشنج میشیم درحالی که اصلا ترسی نداریم و می تونیم خیلی هم عالی اجرا داشته باشیم
عالییی بودن، ممنون 🌺
جایی شنیدم صحبت کردن در جمع حتی از احساس مرگ وحشتناک تر هست،
اما باید توجه داشت مقابله کردن با ترس و توی دل ترس رفتن درجه ترس را فوق العاده پایین تر میاره
ممنون از متن مفید و پر کاربرد شما بزرگوار
مفید و کاربردی بود ممنونممم
ممنون از متن مفید و پر کاربرد شما بزرگوار
تمرین وتکرار مکرر وزیاد کتاب خوندن که قدرت بیان قوی کنی بتونی کلمات جدیدی خلق کنی
خیلی عالی بود من هم موقع صحبت تو جمع اولش استرس میگیرم انگاری صدام در نمیاد ولی بعدش عادی میشم
عالی بود استاد خیلی ممنون بابت مطالب مفیدتون
خیلی هم عالی
ممنون خیلی مفید و ارزشمند بود🙏✨من هم از سخنرانی در جمع ترس دارم لرزیدن صدا و بند اومدن نفس و تپق زدن کمبود اعتماد به نفس همه ی اینها ترس منو بیشتر کرده و حتی توی جمع های خانوادگی و دوستانه هم سختمه که سخنرانی داشته باشم.
بازم ممنون که به فکر هستید و راهنمایی میکنید🙏🌹✨
ممنون خیلی مفید و ارزشمند بود🙏✨من هم از سخنرانی در جمع ترس دارم لرزیدن صدا و بند اومدن نفس و تپق زدن کمبود اعتماد به نفس همه ی اینها ترس منو بیشتر کرده و حتی توی جمع های خانوادگی و دوستانه هم سختمه که سخنرانی داشته باشم.
بازم ممنون که به فکر هستید و راهنمایی میکنید🙏🌹✨
راهکارهای مفیدی رو اشاره کردین.تشکر.من خودم زمانی
درباره موضوعی خوب میتونم صحبت کنم که عمیقا تجربش کرده باشم و و به نوعی باهاش زندگی کرده باشم؛احساسم ونظرم راحت میتونم بیان کنم حتی در حین صحبت مثالهایی روبرای در لحظه براش میتونم براش بزنم.چون از همه لحاظ ؛شناختی هیجانی و عاطفی با موضوع درگیر بودم.مثال سادش میتونه اتفاقات زندگیمون میتونه باشه.اما مثلا اگه موضوعی رو زیاد باهاش سرو کار نداشته باشیم یا اصلا تجربش نکردیم؛ نمیتونیم درموردش به خوبی صحبت کنیم.
پس لازمه سخنرانی خوب به نظرم میتونه اینا هم باشه:
•چقدر با موضوع از لحاظ هیجانی ؛,شناختی و عاطفی باهاش درگیر هستیم
•میزان تجربیاتمون درباره موضوع.اینکه برامون اتفاق افتاده یا دربارش مطالعه کرده باشیم.
سلام وقت به خیر. ممنون از شما. من خداروشکر چون همیشه تو این زمینه تمرین داشتم تونستم استرسم رو کنترل کنم و کارم رو به شکل مطلوب ارائه کنم
مثل همیشه عالی و مفید و کاربردی بود😍🤩ممنون از شما💐💐
مختصر و مفید 👌👌
عالی هست و اینکه دقیقا مشکلاتی که اکثرماها درهنگام صحبت کردن داریم بیان شده است .منم دقیقا اوایل استرس و بالارفتن ضربان قلب همگام ارائه داشتم که برای کاهش این مسئله کاری نکردم که توصحبت کردن درجمع خانوادگی رخنه کرده است.
فکرمیکنم بهترین جمله مقاله این بود:
“باید دانست اعتماد به نفسی که از کسب این مهارت ها بدست میآید مانند پادزهری برای ترسها عمل میکند.”
ممنونم 🌹
واقعا عالی بود
خیلی عالی و پر محتوا بود و مفید
چقدر عالی واقعان
یکی از عوامل استرس اینه که خودمان رو دست کم میگیریم
فوق العاده بود
یکی از عوامل استرس اینه که خودمان رو دست کم میگیریم
ممنون از نکات خوبی که گفتید
اینکه خودمون را جدا از مخاطب ندونیم ، خیلی مهمه ..زبان مشترک باعث حس خوب طرفین میشه 👌😊
بله بسیار عالی
درود بر شما خانم ایرانژاد گلم که همیشه و در همه حال در حال نشر مطالب مفید هستید
تشکر و خداقوت جانانه🌻🤗😊🙏
کتاب خوندن با صدای بلند،آواز خوندن ،زیاد صحبت کردن بین جمع
من یکی دو بار تجربه بد از تعریف خاطره در جمع و به نوعی سخنرانی در جمع داشتم.
بعد از اون همیشه از سخنرانی در جمع فرار میکنم.
لطفا بفرمایید چطور این تجربیات بد رو در ذهن محو کنیم؟
البته نوت برداری و نظم دادن به سخنرانی هم به نظرم خیلی مهمه.
ممنون از انتشار این مطالب مفید و اموزنده .قطعا هر تغییر نیاز به تمرین و ترک عادت ها داره مرسی از شما
خودآگاهی خیلی مهمه واقعا اگر به خود آگاهی برسیم خیلی از ترس هامون ازبین میره ؛توضیحات خیلی مفیدی بود خداقوت بهتون:)
خیلی عالی ومفید بود مخصوصا
مخصوصا منم که به شدت مشکل دارم وقتی تو جمع قراره صحبت کنم
خداقوت،بسیارعالی وارزنده.همیشه شروع تغییرجدیدبامقاومت واسترس همراه هست امابه مرورازبین میره🌹
بسیار مفید بود، انجام نکات اولش ممکنه سخت باشه اما با تمرین و تکرار قطعا نتیجه بخش خواهد بود .
ممنون از شما که بدون منت مطالب ارزنده ای رو در اختیار ما میذارید. موفق و سربلند باشید.
عالی بود
سلام خیلی ممنونم که این مطالب ارزشمند در اختیار مون گذاشتید
به نظر من اطلاعات خیلی مهمه اما لازمه نتیجه دیدن تمرین کردن هست
فوق العاده بود
ممنون که وقت میذارید و بهمون آموزش میدین
الهی هر روز موفقتر از روز قبل باشید🙏💕
بسیارعالی
مفید و عالی مثل همیشه
یادمه همیشه از کنفرانس دادن فرار کردم، کلا کنفرانس و سخنرانی
الان یکم بهترشدم ولی هنوز خوب عمل نمیکنم
فوق العاده بود استاد عزیز، من تا حالا جلوی جمع عظیمی سخنرانی نکردم ولی در حد کنفراس در دانشگاه بوده، واقعا همین هم کلی استرس داشت
امیدوارم این ترس و استرس کمتر شه
عالی بود مثل همیشه
بسیار مطلب روان شیوا و مفیدی بود. نکته ای که برام جالب اومد این بود که سخنرانی یک فراینده نه یک اتفاق. فرایندی از مراحل کسب مهارتهای لازم و به نمایش گذاشتن نتایج تمرینات👌👌
👏🏼👏🏼
مقاله بسیار مفیدی بود استفاده کردم عالی هستید عالی بمونید 🤍🌸
به نام خدا انشاالله که من برنده بشم😶
یکی از راهای غلبه بر ترس اینه که از هر فرصتی برای برقراری ارتباط استفاده کنیم
مثل همیشه کاربردی بود ممنون
یکی از راهای غلبه بر ترس اینه که از هر فرصتی برای برقراری ارتباط استفاده کنیم
مثل همیشه کاربردی بود ممنون
عااالی و بسیار کاربردی🤞
خیلی خوبه که روی خودمون کار بکنیم تا بتونیم انجامش بدیم توی دور و اطرافیان ادمای زیادی رو دیدم که به یه سمیناری دعوت شدن ولی چون نمیتونستن تو جمع یا با میکروفون صحبت کنن اصلا شرکت نکردن و اینجوری خیلی از فرصت هامون رو از دست میدیم
به نظرم اطلاعات قوی در زمینه ی موضوع کنفرانس میتونه به شما خیلی کمک کنه در زمینه ی افزایش اعتماد به نفس و کاهش اضطراب !
دقیقا. شما نکاتی رو میگید که همهی ما تجربه کردین و به دنبال جوابشیم. ممنونم واقعا.
مرسی که مدرس شدین. مرسی که آموزش میدین. مرسی که هستین. چون باعث شدین خیلیها تغییر کنن
دقیقا.شما نکاتی رو میگین که ما تجربه کردیم و به دنبال راه و روشش هستیم.
ممنونم که مدرس شدین. مدسی که آموزش دیدین و لطف کردین که هستین. چون خیلی ها با آموزشتون تغییر کردن
دمتون گرم
دمتون گرم.
عالی بود
فوق العاده مفید بود ازتون متشکرم👌🙏
خیلی کامل و جامع
بسیار عالی موفق باشید.
ممنون از اطلاعات مفید شما
چقدر لذت بخشه که آدم میتونه چیز های جدید از شما یاد بگیره
بسیارعالی 😊💚🌱
بسیار مفید بود ممنون
بسیار مفید بود ممنون خیلی ها این مشکل رو دارن از جمله خودم. که خوندن این مقاله تونست خیلی به من کمک کنه ❤️🌹🌸
سلام و وقتتون بخیر.. مقاله خیلی خوبی بود. این دومین باره دارم میخونمش. راهکارهایی که ارائه دادید واقعا کاربردی و مفید هستند👌👌
سلام به همه🌸 واقعا عالی و کاربردی بود ممنون 💕🥢
ممنون واقعا عااالی بود ، من از کودکی اضطراب و استرس داشتم ولی یکی از توانایی هام سخنرانی و فن بیان عالیست
ولی جرات تو جمع بزرگ سخنرانی کردن رو نداشتم ، واقعا لذت بردم و سعی میکنم استفاده ی کافی از مطالبتون ببرم و بکار بندم
ممنون از شما بزرگوار. به نکات خوبی اشاره کردن اما یکی دیگه از راهکارهای موثر دقیقا قبل از سخنرانی کنترل تنفس و دم و بازدم های عمیق هست
خیلی ممنووونم خیلی مفید وتاثیرگذار بود