زبان بدن در مصاحبه و جلسات کاری
برخورداری از زبان بدن در جلسات مصاحبات کاری دارای اهمیت بسیار زیادی است، همانطور که در مقاله آشنایی کامل با زبان بدن و انواع آن گفته شد زبان بدن نوعی ارتباط غیرکلامی است که در آن افکار، نیات و احساسات با رفتارهای فیزیکی مانند حالات چهره، وضعیت بدن، حرکات، حرکات چشم، لمس و استفاده از فضا بیان میشوند.
زبان بدن شما در یک مصاحبه شغلی اطلاعات زیادی را در اختیار مصاحبه کننده قرار میدهد که قطعا آن اطلاعات و احساسات با کلام و به صورت گفتاری قابل انتقال نیستند و یا حتی در جلسات کاری زبان بدن به شما کمک می کند با افراد حاضر در آن جلسه ارتباط برقرار کرده و روابط بهتری ایجاد کنید، مثلا در یک جلسه، حتی قبل از اینکه چیزی را به زبان بیاورید حالت چهره شما به راحتی می تواند موافق یا مخالف بودن شما را با موضوعی که مطرح شده نمایان کنند، که این مورد خود یک مثال برای استفاده از زبان بدن میباشد.
همچنین نکته مهم این است که زبان بدن میزان علاقه یا تمرکز یک فرد را روی موضوعات مختلف نشان می دهد، برای اگر شخصی با شما تماس چشمی برقرار کند، هنگام صحبت کردن سر تکان دهد یا در حین صحبت کردن به سمت شما خم شود، احتمالاً توجه کامل او را جلب کرده اید، و در مصاحبه های شغلی نیز با همین نشانه های ساده و رعایت آنها میتوانید به فردی که در کقابلتان نشسته بفمانید که تا چه حد علاقه مند به کار در شرکت یا سازمان آنها هستید و به راحتی آنهارا متقاعد کنید که شمارا استخدام کنند.
ما در ادامه به معرفی راه هایی برای تقویت زبان بدن در مصاحبه ها و جلسات کاری خواهیم پرداخت، با ما همراه باشید.
آموزش زبان بدن در مصاحبه و جلسات کاری
شما ممکن است خوش تیپ، قد مناسب، خوش لباس و بسیار خوش صحبت باشید، اما آیا این موارد برای تحت تاثیر قرار دادن و متقاعد کردن افرادی که با آنها در یک جلسه کاری هسستید و یا کارفرمایانی که با آنها قرار مصاحبه دارید کافی است؟
بر اساس تحقیقات جدید، زبان بدن شما نقش مهمی در ایجاد تاثیر خوب در مصاحبه های شغلی و جلسات کاری ایفا می کند، پس به موارد گفته شده دقت کنید و سعی کنید آنها را در مواثع لزوم به کار ببرید تا از جلسات و مصاحبه های کاریتان بهترین نتایج را بگیرید.
۱۱ نکته زبان بدن برای داشتن یک مصاحبه و جلسه کاری
۱. عمودی راه بروید، خم نشوید و شانه های آویزان نداشته باشید
وقتی وارد اتاق مصاحبه می شوید، اولین برداشت یا حتی گاهی اوقات قضاوت درباره استخدام در ده ثانیه اول ایجاد می شود، نه آهسته راه بروید و نه خیلی سریع، شانه ها باید به عقب کشیده شوند و گردن کشیده شود، پاهای شما باید محکم روی زمین باشد به گفته متخصصان این کار به منطقی بودن، خلاق بودن و حضورذهن کمک می کند.
۲. خیلی به عقب یا جلو خم نشوید
از قوز کردن شانه ها یا قرار دادن چانه در قفسه سینه خودداری کنید، اگر به پشت خم شوید، ممکن است مصاحبهکنندگان حس کنند که کمی تنبل هستید و خم شدن به جلو ممکن است نشاندهنده پرخاشگری باشد، حالت ایده آل این است که پشت شما صاف باشد و قفسه سینه را باز و شانه هایتان را کنید.
۳.حرکات دست مهم هستند
از فدرت دست ها غافل نشوید به گفته متخصصان بهتر است دستان خود را پنهان نکنید به جای آن می توانید از حرکات استفاده کنید، برای مثال همچنین کف دست خود را نشان دهید که نشان دهنده صداقت است، این مطمئناً مصاحبه کننده را آسوده خواهد کرد تا مکالمه خود را دنبال کند.
۴.تنفس خود را کنترل کنید
بسته به الگوهای تنفسی خود می توانید مضطرب یا آرام به نظر برسید، بهتر است هنگام گوش دادن به سؤال دم و هنگام صحبت کردن بازدم انجام دهید، همچنین یک دلیل فیزیولوژیکی برای کنترل نفس در طول مصاحبه و جلسات وجود دارد و آن این است که این ار این به شما امکان می دهد ضربان قلب و فشار خون را کاهش دهید و استرس مرتبط با رویداد را به حداقل برسانید، بهتر است قبل از مصاحبه ده نفس عمیق دیافراگمی بکشید که باعث آرامش شما میشود.
۵.تکان دادن سر در مواقع لزوم را فراموش نکنید
بهتر است وقتی مصاحبه کننده چیز مهمی می گوید، اگر در مورد مشخصات شغلی، شرکت و هر اطلاعات دیگری مربوط به آن شغل است، چند بار سر تکان دهید، البته توجه داشته باشید که تکان دادن بیش از حد سر ممکن است به این معنی باشد که شما با همه چیز موافق هستید و نظر شصی خودتان را ندارید.
۶.به هیچ وجه جوری به نظر نرسید که انگار عجله دارید
ممکن است مرخصی گرفته باشید یا زودتر به موقع برای مصاحبه حاضر شده باشید ویا نیم ساعت یا بیشتر منتظر بمانید تا نوبت به محل مصاحبه یا جلسه بروید و هنگامی که در آن شرکت کردید، طوری رفتار نکنید که انگار حوصله شما سر رفته یا عجله دارید، از نگاه کردن به ساعت که نشان می دهد وقتتان در حال تلف شدن است و یا نیاز دارید فورا محل را ترک کنید، خودداری کنید.
۷.در خارج شدن هنرمند باشید
شما از زمان ورود به ساختمان، قسمت پذیرش و متعاقباً به اتاق هیئت ارزیابی می شوید، هنگامی که فرآیند مصاحبه به پایان رسید، حتی در هنگام خروج، به وضعیت بدنتان توجه کنید، اگر مصاحبهکننده یا افراد حاضر در جلسه دستشان را جلو آوردند، دست آنها را به گرمی بفشارید و از آنها بابت صرف وقتشان برای شما تشکر کنید.
۸.به ظاهر خود برسید
پیش از حضور در جلسه کاری یا محیط مصاحبه به ظاهرتان برسید و توجه داشته باشید که لباسی که به تن دارید درخور آن محیط باشد.
۹.مراقب حرکات اضافه باشید
مراقب حرکات اضافه که ممکن از است از روی استرس انجامشان دهید باشید، این حرکات میتوانند بازی کردن بیش از حد با موها، جویدن ناخون ها، ضربه زدن با دست یا پا، لرزاندن پاها، پریدن بین حرف های مصاحبه کننده و مواردی از این قبیل باشد.
۱۰.تن صدایتان را کنترل کنید
بیش از حد بلند صحبت کردن میتواند بی احترامی تلقی شده و بسیار آرام صحبت کردن هم باعث میشود که مصاحبه کننده و یا حاضران در جلسه قاطعیت لازم را در شما نبیند و حتی گاها متوجه صحبت هایتان نشود.
۱۱.تماس چشمی داشته باشید
تماس چشمی را دست کم نگیرید و تا جایی که ممکن است با مصاحبه کنند و یا همکارانتان ارتباط چشمی بگیرید.
جمع بندی
زبان بدن به یک شاخص مهم رفتار تبدیل شده است، زیرا اغلب در مصاحبه ها و جلسات، مصاحبه کننده تنها زمان کوتاهی برای قضاوت یا ارزیابی شخصیت فرد دارد، حتی در زندگی روزمره با افراد زیادی مواجه می شویم که نمی توان با صحبت و تحلیل درباره همه آنها قضاوت کرد، و در اینجاست که زبان بدن به کار میآید.
در بالا مواردی بیان شد که با به کارگیری آنها در مصاحبته ها و جلساتتان میتوانید نتیجه مطلوبتان را کسب کنید.