آموزش اعتماد به نفس در کودکان
بحث آموزش اعتماد به نفس در کودکان همواره باید مورد توجه زیادی توسط والدین قرار گیرد زیرا این موضوع به مراتب از اهمیت بالاتری نسبت به اعتماد به نفس در بزرگسالان برخودار است، چرا که بخش عظیمی از شخصیت هر فردی، که تاثیر بسزایی نیز در آینده او دارد، در دوران کودکی و نونهالی آن شخص شکل میگیرد.
اهمیت بحث اعتماد به نفس در کودکان را به راحتی میتوان با چند مثال متوجه شد، برای نمونه فرض کنید کودک شما در مهد یا هر فضای آموزشی دیگری قرار میگیرد و بدون شک نیازمند تبادل و برقراری ارتباط با دیگران در آن محیط خواهد بود و اگر فرزند شما از اعتماد به نفس کافی برخوردار نباشد قطعا به راحتی قادر نخواهد بود که درباره موضوعات مختلف اظهار نظر کند و همین امر میتواند باعث این شود که رفته رفته کودک شما شخصیتی منزوی پیدا کند و در نیز آینده به راحتی نتواند با دیگران ارتباط موثر و درستی داشته باشد.
یا فرض کنید فرزند شما بین جمع دوستان خود قرار دارد و ناخواسته یکی از دوستانش باعث رنجش بی دلیل او میشود، شاید بی ربط به نظر برسد اما کودک شما اگر اعتماد به نفس مناسبی نداشته باشد حتی قادر نخواهد بود که به درستی به آن کودک واکنش نشان دهد و فقط رنجش و آزردگی اش خود او را آزار خواهد داد و قادر نخواد بود که احساساتش را بروز دهد.
تمامی موارد گفته شده و نمونه هایی از این قبیل به اهمیت آموزش اعتماد به نفس در کودکان اشاره دارند، در ادامه به معرفی را هایی برای آموزش این مهارت مهم به کودکان خواهیم پرداخت، با ما همراه باشید.
5 راهکار برای افزایش اعتماد به نفس در کودکان
۱.کودکتان را دوست داشته باشید
شاید با خواندن این مورد با خود بگویید که هر پدر یا مادری به فرزند خود عشق میورزد، اما منظور از این گزینه فقط دوست داشتن های کلی و در شرایط پیچیده نیست، بلکه حتی در موارد کوچک و چالش هایی که شاید برای ما بسیار کوچک به نظر برسند شما باید تلاش کنید تا به فرزند دلبندتان بی نهایت عشق بورزید و همراهی اش کنید.
برای مثال اگر کودکتان کار اشتباهی میکند بدون سرزنش میتوانید او را در آغوش بگیرید و علت اینکه چرا کار او از نظر شما نادرست بوده و باعث رنجش شما شده است را برای او شرح دهید، به همین راحتی فرزندتان قادر خواهد بود با شما ارتباط بگیرد بدون اینکه نگران عصبانیت شما باشد.
و کودکی که بتواند با والدینش به درستی ارتباط بگیرد بدون شک قادر خواهد بود در جمع ها و محیط های دیگر نیز با دیگران ارتباط مطلوبی برقرار کند.
۲.به کودک قدرت انتخاب بدهید
دادن حق انتخاب به کودکتان بدون شک تاثیر مستقیم و بسزایی در افزایش اعتماد به نفس او خواهد داشت، زیرا وقتی در شرایط مختلف کودکتان انتخاب میکند که چه کاری را انجام دهد یا حتی تصمیم میگیرد که شما در مسائل مختلف چه کاری بکنید مطمئنا حس استقلال را تجربه خواهد کرد.
برای مثال از او بخواهید انتخاب کند که شام امشب چه چیزی باشد یا حتی وقتی مشکل خاصی پیش میآید از او بپرسید که انجام چه کاری از نظر او مناسب تر است.
۳.تلاش او را تحسین کنید
کودکان نیز مانند تمام بزرگسالان میل شدیدی به برنده بودن دارند و همواره به دنبال این هستند که تشویق شوند و توجه دیگران را به خودشان جلب کنند، اما بدون شک همواره موفق نخواهند بود و گاها ممکن است با شکست نیز مواجه شوند و در این شرایط است که نقش پدر و مادر پر رنگ تر میشود و شما باید بدون سرزنش کردن، او تشویقش کنید.
تشویق کردن کودک حتی در زمان شکستش باعث خواهد شد تا او تلاشش را بیشتر کند و برای پیروزی سعی بیشتری کند و همین موضوع که از شکست و سرزنش بعد از آن ترسی نداشته باشد یکی از اصلی ترین گام ها در جهت افزایش اعتماد به نفس اوست.
۴.کاری کنید فرزندتان بداند که مهم است
وقتی در هر زمانی در حالی سپری کردن وقت خود با کودکتان هستید اما فکر شما با او نیست، فرزندتان به راحتی متوجه این موضوع خواهد شد و ممکن است با خود فکر کند که شما برایش اهمیت زیادی قائل نیستید و همین امر باعث شود که حس بی ارزش بودن کند و تصور کند که شما دوست ندارید که با وقت بگذرانید.
پس حتما سعی کنید وقتی در کنار کودکتان هستید، با او بازی میکنید یا اگر در حال حرف زدن با او میباشید تمام توجه خودتان را معطوف او کنید تا بداند که برای شما همیشه یک اولویت است، و همین حس ارزشمندی برای ارتقای سطح اعتماد به نفس او بدون شک میتواند تا حد زیادی کافی باشد.
۵. ورزش و سایر فعالیت های جسمانی او را پیگیری کنید
در دنیای امروز نه تنها پسران بلکه دختران هم تا حد زیادی به ورزش و فعالیت های جسمانی نیاز دارند، پس ثبت نام کودکتان در یکی از رشته های ورزشی میتواند راه حل مناسبی باشد.
مطالعات زیادی در این زمینه انجام شده و همگی بارها و بارها ثابت کرده اند که داشتن جسم و فیزیک سالم و متناسب در اعتماد به نفس هر شخصی موثر هستند، و اگر پایه های این مهم از کودکی طرح ریزی شوند میتواند قطعا این موضوع میتواند در آینده تا حد زیادی کودکتان را از سایر همسالانش جلو بیندازد.
۶.با کودک خود بازی کنید
۷.به او آموزش دهید که عاشق خودش باشد
۸.مثبت سخن گفتن درباره خودش را برایش به یک عادت تبدیل کنید
۹.استعداد کودک را پرورش دهید و به او تاکید کنید که کسب نتیجه بد دلیل بر بی استعداد بودن او نیست
۱۰.محیط خانه را برای فرزندتان صمیمی و دوست داشتنی کنید
۱۱.در جمع به کودکتان ارزش و احترام بدهید
۱۲.فرزندان را با دیگران مقایسه نکنید
۱۳.با کودکان وقت بگذرانید
کلام آخر
داشتن اعتماد به نفس آن هم در زمان کودکی میتواند داشتن آینده ای زیبا و پر از موفقیت را برای کودکتان تضمین کند، با او دوست باشید، به او احساس ارزشمندی بدهید، نیاز هایش را تا حد معقولی برآورده کنید، با او وقت بگذرانید و خلاصه سعی کنید از هیچ تلاشی برای تقویت این مهارت مهم در کودکتان دریغ نکنید.
در مقاله بالا سعی کردیم تا چند نمونه از راه های ایجاد اعتماد به نفس در کودکان را به شما معرفی کنیم، امیدواریم که مطالب فوق برای شما مفید بوده باشد.
از همراهی شما کاربر گرامی متشکریم.