آموزش اعتماد به نفس در سخنرانی

موضوع آموزش اعتماد به نفس در سخنرانی یکی از مهم‌ترین مباحثی است که هر فردی باید آن را دنبال کند چرا که تمامی ما بالاخر روزی بنا به هر دلیلی مجبور خواهیم بود که در یک جمع بزرگ یا کوچک صحبت کنیم.

همچنین همواره بحث سخنرانی در جمع برای اکثر ما یادآور استرس و تشویش زیادی بوده، و نیز برای ما چالش های زیادی را به همراه داشته است، حتی اگر شما از همه نظر بر متن و موضوع ارائه خود تسلط داشته باشید باز هم نبود اعتماد به نفس کافی بدون قطع باعث نگرانی و دلشوره شما پیش از سخنرانی خواهد شد، که البته این موضوع امری کاملا طبیعی است چرا که بخش زیادی از مردم جهان، حتی افرادی که بارها و بارها در محافل بزرگ سخنرانی کرده اند هم همواره پیش از سخنرانی های خود در جمع این حس اضطراب و نگرانی را تجربه می‌کنند.

همانطور که اشاره شد داشتن اعتماد به نفس خوب می‌تواند تا حد زیادی برای مواجه شدن با ترستان کمک کننده باشد، چرا که اعتماد به نفس یعنی داشتن خودپنداره مثبت یا همان نگرش مثبت نسبت به خود، به طور قطع اگر شما به خودتان اعتماد کافی داشته باشید و به عبارتی تصویری که از خودتان در ذهنتان دارید بهتر و واضح تر باشد مطمئنا در جمع برای سخن گفتن نیز عملکرد بهتری خواهید داشت.

در ادامه به بررسی راهکار هایی برای آموزش اعتماد به نفس در سخنرانی  و مواجه شدن با این ترس همگانی خواهیم پرداخت، با ما همراه باشید.

اعتماد به نفس در سخنرانی

راه کارهایی برای تقویت اعتماد به نفس در زمان سخنرانی

 

۱.چندین بار تمرین کنید

درست است که بالاتر گفته شد داشتن تسلط نسبی رمز مهار ترستان نیست اما بدون شک با مسلط نبودن بر محتوای سخنرانی ابدا قادر نخواهید بود که حتی صحبتتان را شروع کنید چه برسد که بخواهید آن را بدون هیچ مشکلی پیش ببرید، چرا که آماده نبودن و نداشتن تسلط کافی خود باعث نگرانی و ترس شما خواهد شد.

برای اینکه آمادگی کافی را داشته باشید می‌توانید پیش از سخنرانی بارها خودتان را در جمع تصور کرده و شروع به صحبت کنید و همچنین از خودتان فیلم بگیرید و سپس آن را تماشا کرده و ببینید که در چه مواردی اشکال دارید و عیب هایتان را بررسی کرده و به برطرف کردن آنها بپردازید.

۲.تصویرسازی کنید

پیش از سخنرانی وقتی که احساس کردید به تسلط مطلوبی رسیده اید زمان مناسبی است تا به تصویر سازی بپردازید، مثلا فرض کنید که در زمان صحبت هایتان افرادی در حال تایید شما هستند، یا حتی از شما سوال میپرسند در همین زمان در ذهنتان تصور کنید که به سوال آن فرد خیالی به بهترین نحو پاسخ می‌دهید و او هم به بهترین شکل قانع میشود.

حتی با خودتان تصور کنید که با بیشترین اعتماد به نفس و با تسلط کامل در حال سخنرانی هستید.

۳.به خودتان انژی مثبت بدهید

پیش از شروع سخنرانی اصلا نباید اجازه بدهید که ترس هایی که بدون شک وجود خواهند داشت بر شما چیره شوند، برای این کار بهتر است با خودتان جملات مثبت و امیدوار کننده را تکرار کنید مثلا به خود بگویید که “من بهترین هستم”، “امروز همه بعد از سخنرانی منو تشویق می‌کنند”، “من خودم را دوست دارم” و جملاتی از این قبیل که می‌دانید می‌توانند حالتان را خوب کنند.

۴.بدانید که همواره احتمال اشتباه وجود دارد

اینکه به آماده ترین شکل ممکن در جمع حضور پیدا کرده و سخنرانی کنید یکی از ایده آل ترین انواع سخنرانی است، اما باید توجه داشته باشید که وقتی در حال حرف زدن در جمع هستید در واقع در حال غلبه بر یکی از بزرگترین ترس های اکثر افراد هستید پس اشتباه کردن در چنین مواردی ابدا غیر ممکن نیست.

پس با دانستن این مورد بهتر است برای مقابله با این احتمال همواره آمادگی داشته باشید، مثلا یکی از راه حل هایی که اکثر سخنران های موفق از آن کمک میگیرند استفاده از لطیفه و سخنان خنده دار است تا در صورت بروز اشتباه با کنایه زدن همین روش هم قبول کنند که اشتباه کرده اند و هم جو را تحت تاثیر قرار دهند.

نکته دیگر اینکه به یاد داشته باشید که اگر در صورت اشتباه خودتان را ببازید مخاطبانتان به راحتی متوجه آن خواهد شد و بدون شک سخنرانی شما از مسیر اصلی اش خارج می‌شود، پس با شوخی کردن با خودتان یا هر روش دیگر به مخاطب بفهمانید که اشتباهتان را پذیرفته اید.

اعتماد به نفس در سخنرانی

۵.برنامه ریزی ذهنی داشته باشید

بدون شک اگر بدون برنامه وارد محیطی شوید که می‌خواهید در آن سخنرانی کنید، همین موضوع باعث افزایش استرستان خواهد شد چرا که ممکن است وقتی که موضوعی را به پایان می‌برید در همان لحظه نتوانید به یاد بیاورید که چه بحث دیگری را می‌خواهید شروع کنید و همین موضوع نسبتا کوچک بر کیفیت سخنرانی شما تاثیر خواهد گذاشت.

۶.مخاطب را در کنارتان ببینید نه در مقابلتان

هرگز این حس را نداشته باشید که شنونده منتظر است تا از شما ایراد بگیرد حتی اگر واقعا هم اینطور بود این فکر را اصلا در ذهن خود جای ندهید، به جای آن فرض کنید تمام مخاطبان آمده اند تا یکی از بهترین و بی نقص ترین سخنرانی هارا از زبان شما بشنوند.

۷. اگر محیط اجازه داد، از شوخی برای متحول کردن جو استفاده کنید

۸.ترس اکتسابی است، پس ابدا به آن فکر نکیند

۹. پیش از سخنرانی به ظاهرتان برسید

۱۰.به موقع در  محل حاضر شوید

۱۱.شمرده شمرده صحبت کنید

۱۲.در زمان سخنرانی صاف بایستید و با صلابت قدم بردارید

 

کلام آخر

همانطور که گفته شد بیشتر انسان ها در زمینه سخنرانی کردن بین دیگران همواره چالش های مشترکی را تجربه می‌کنند، داشتن اعتماد به نفس در زمان سخنرانی می‌تواند تا حد زیادی از استرس شما بکاهد، پس پیش از شروع و در زمان سخنرانی سعی کنید حتما موارد گفته شده را پیاده کنید تا موفیقتتان در آن سخنرانی تا حد زیادی تضمین شود.

و بدانید که اعتماد به نفس هم مانند هر حس دیگری کاملا اکتسابی است یعنی به راحتی می‌توانید آن را به دست بیاورید پس برای کسب این مهارت مهم و استفاده از آن در موضوعات مختلف علی الخصوص بحث سخنرانی درجمع از هیچ تلاشی دریغ نکنید و بدانید که این مهم امری کاملا دست یافتنی است.

از همراهی شما کاربر  گرامی سپاسگذاریم.