یکی از آیتم های مهم در جذب مشتری و افزایش فروش، نحوه گفتگو با مشتری است. سوالی که در سمینارها به کَرات از ما پرسیده می­شود این است که چگونه تلفن کاری را پاسخ دهیم تا مشتری جذب بیزینس ما شود؟

در این مقاله بر اساس تجارب زیادی که در این زمینه کسب کرده ­ایم؛ قصد داریم با معرفی چند ترفند ساده اما کاربردی به این پرسش، پاسخ دهیم.

نحوه پاسخگویی به تلفن کاری

شیوه های پاسخگویی به تلفن مشتری

برای پاسخگویی به تلفن مشتری می­توانید با رعایت نکات زیر در جذب مشتری موفق­تر ظاهر شوید.

پاسخگویی سریع

اولین اصل مهم برای پاسخگویی تلفن، پاسخگویی سریع می­باشد. به همین دلیل بهتر است به محض زنگ خوردن تلفن به سرعت پاسخ مشتری را بدهیم.

معرفی شرکت

از دیگر شیوه های مفید برای پاسخگویی به تلفن این است که به محض برداشتن آن، نام شرکت را معرفی کنید تا حس اعتماد و مطلوبی را به مشتری منتقل نمایید.

توجه به خواسته مشتری

نکته مهمی که برای پاسخگویی به مشتری باید دقت کنید این است که خواسته مشتری را به خوبی گوش کرده و او را راهنمایی کنید. گاهی ممکن است شما نتوانید خواسته درخواستی را رفع کنید؛ در این هنگام بهتر است خودتان مشتری را به واحد مربوطه وصل نمایید و تا حل نشدن کامل مسئله درخواستی، پیگیر مشتری باشید.

توجه به خواسته مشتری

دریافت اطلاعات مشتری

موضوعی که می­تواند به شما در جذب مشتری کمک نماید؛ دریافت اطلاعات می­باشد. یعنی بعد از برقراری تماس و مطرح شدن مسئله از سوی مشتری، اطلاعات اولیه­ای از او دریافت کنید. این موضوع علاوه بر اینکه می­تواند به شما در برقراری ارتباط بهتر کمک نماید؛ موجب می­شود تا بتوانید بانک اطلاعاتی خود را تکمیل کرده و یا راحت­تر موضوع مشتری را پیگیری کنید. همچنین می­توانید بر اساس شرایط سنی مشتری خود، طرح­ های تخفیفی مخصوصی را برای او ارسال نمایید که مجموعه این خدمات باعث جذب مشتری و افزایش فروش می­­شود.

 

حتما بخوانید: نحوه احوال پرسی تلفنی

 

برگزاری جلسه حضوری

برگزاری جلسه حضوری

برای آنکه بتوانید میزان فروش خود را افرایش دهید؛ بهتر است جلسات حضوری با مشتری خود برگزار کنید تا بتوانید در روند متقاعد سازی بهتر عمل نمایید. همچنین دیدن شرکت و کار شما از نزدیک، می­تواند موجب جلب اعتماد بیشتری شود.

جملات پاسخگویی به تلفن

جملات پاسخگویی به تلفن

 

برای پاسخگویی به تلفن های مشتریان باید جملات مناسبی را استفاده کرد تا اثربخشی بهتری داشته باشد.

به عنوان مثال، هنگام صحبت با مشتریان، با لحنی مناسب با آنها صحبت کنید. اگر مشتری شما به صورت صمیمی برخورد می­کند؛ شما نیز همانگونه پاسخ دهید. اما اگر مشتری­تان برخورد جدی دارد؛ سعی به ایجاد صمیمیت نکنید و شما نیز، جدی پاسخ دهید.

از دیگر نکات مهم هنگام پاسخگویی به تلفن، پرهیز از پُرگویی است. اگر هنگامی که با مشتری در حال صحبت هستید؛ درباره محصولات و یا شرکت توضیحات زیادی دهید یا اصطلاحاً پُرگویی نمایید؛ باعث ایجاد دافعه در مشتری شده و درصد موفقیت شما در جذب مشتری کاهش می­یابد.

همچنین هنگام تماس تلفنی و یا فروش تلفنی، باید بازار هدف خود را به خوبی شناسایی کنید و طبق آن درباره محصولات صحبت نمایید.

از دیگر نکاتی که هنگام صحبت با مشتریان باید به آن دقت کنید این است که کاربر خود را در جریان امور قرار دهید. به عنوان مثال، ممکن است نیاز باشد تا شما برای حل موضوع مشتری خود با فرد دیگری مشورت کنید. اگر شما به مشتری خود بگویید لطفا منتظر باشید؛ به دلیل اینکه او نمی­داند شما می­خواهید چه کاری انجام دهید؛ ممکن است منتظر ماندن برای مشتری ایجاد دافعه کرده و حتی تماس تلفنی را قطع نماید. پس برای پیشگیری از این موضوع، بهتر است برای او توضیح دهید که باید با فرد دیگری برای رفع مشکل، صحبت کنید و چند دقیقه منتظر بماند.

 

چگونه تلفن کاری را پاسخ دهیم

جمع بندی

در این مقاله سعی کردیم راه حلی مناسب برای پرسش، چگونه تلفن کاری را پاسخ دهیم به شما ارائه بدهیم اما در نهایت دقت کنید که فن بیان و اصول مشتری­داری و بازاریابی است که موجب رونق و پیشرفت کسب و کارتان خواهد شد. برای این منظور می­توانید از دوره­ها و سمینارهای آموزش فن بیان فرشته ایران نژاد استفاده کرده و موجب موفقیت و توسعه بیزنستان شوید.

در آخر نیز به یاد داشته باشید که باید تمام انرژی و وقت خود را صرف مشتریان و کسب رضایت آنها نمایید تا بتوانید مشتریان وفاداری را برای تجارت خود جذب نمایید. اگر نیاز به راهنمایی داشتید؛ می­توانید با شماره­های موسسه تماس گرفته تا تیم پشتیبانی شما را راهنمایی نمایند.

 

حتما این دوره آموزشی را ببینید: چطور جذاب باشیم؟