فن بیان توانایی است که با یادگیری آن در همه زمینه­ ها می­تواند به شما کمک چشمگیری نماید. اما قطعا پایه و اساس آموزش هر مهارتی در خانواده است. به همین دلیل آموزش فن بیان در خانواده باید صورت پذیرد تا افراد در سایر زمینه­ ها نیز بتوانند موفق ظاهر شوند. در ادامه به چند مورد از روش­ های تقویت فن بیان در خانواده می­پردازیم.

تقویت فن بیان در خانواده

برای تقویت فن بیان در خانواده می­توان موارد زیر را اجرا کنید.

  • درک کردن یکدیگر
  • انتقاد پذیر بودن
  • زمان سنجی
  • مهربانی
  • خوب گوش دادن
  • کمک کردن
  • انعطاف پذیری
  • مسئولیت پذیری
  • شمرده صحبت کردن
  • ایجاد باور و اعتماد به نفس

درک کردن یکدیگر

اولین عاملی که باعث می­شود هر نوع ارتباطی ادامه پیدا نماید درک کردن است. اگر شما شرایط فرد مقابل خود را درک نکنید قطعا با گذشت زمان فاصله ایجاد شده و ارتباطتان کمرنگ خواهد شد. پس اولین اصلی که برای آموزش فن بیان در خانواده باید به فرزندانمان آموزش دهیم؛ درک کردن شرایط افراد خانواده است.

انتقاد پذیر باشید

انتقاد پذیر بودن

یکی از زیباترین صفت­ ها انتقاد پذیر بودن است. افرادی که نمی­توانند نظری خلاف سلیقه و باور خود را بپذیرند و یا در صورت انتقاد از نحوه عملکردشان، ناراحت و یا عصبانی می­شوند؛ به مرور زمان تعدادی از اطرافیانشان را از دست خواهند داد. پس می­توان برای آموزش انتقاد پذیر بودن به فرزندانمان با پذیرش ایرادات و اشتباهات خود آغاز نماییم.

زمان سنجی

در آموزش فن بیان در خانواده زمان سنجی موضوع دیگری است که باید به کودکانمان آموزش دهیم. در این صورت در آینده نیز فرزندانمان هر موضوعی را در زمان مناسبی بیان می­کنند.

مهربانی

سعی کنیم افرادی مهربان و دلسوز را تحویل جامعه دهیم. این موضوع باید ابتدا در بستر خانواده انجام پذیرد. البته دقت کنید که در کنار مهربانی باید پارامترهای دیگری را نیز آموزش دهید تا در آینده دچار مشکل و آسیب نشوند.

خوب گوش دادن

خوب گوش دادن

یکی از مهم­ترین آیتم­ ها در هر نوع ارتباطی، هنر خوب گوش دادن است. اگر جز ­افرادی باشید که در میان صحبت­ های سایر افراد می­ ایید و اجازه نمی­دهید که بقیه سخنانشان را به طور کامل تمام کنند؛ با گذشت زمان ممکن است برخی از ارتباطاتتان قطع شود. زیرا این موضوعی آزاردهنده برای افراد می­باشد. پس باید در بستر امن خانواده، ابتدا این موضوع را به فرزندانمان آموزش دهیم. برای این منظور باید شما اجازه دهید که کودکان حرف­ های خود را به طور کامل تمام کنند و به صحبت­هایشان با آرامش گوش فرا دهید.

یکی از معایب اینکه اجازه ندهیم افراد حرف خود را کامل بیان کنند این است که به مرور زمان باعث تند گویی آنها خواهیم شد. زیرا برای اینکه بتوانند حرف­ها و خواسته ­های خود را کامل مطرح کنند؛ مجبور به تند سخن گفتن شده تا کسی به میان حرفشان نیایند.

کمک کردن

از دوران خردسالی به فرزندان خود کمک کردن به سایر افراد را بیاموزید تا در آینده بتوانند در ارتباط با سایر افراد موفق­تر عمل کنند.

انعطاف پذیری

انعطاف پذیری و یا اصطلاحاً کوتاه آمدن در برابر سایر افراد یکی از ویژگی­ هایی است که در بستر خانواده به فرزندان باید آموزش داد. البته این موضوع به معنای آن نیست که از حقوق خود دفاع نکنند، بلکه به معنای آن است که در حالی که می­توانند حق خود را بگیرند گاهی به دلایلی با فرد مقابل با عطوفت و انعطاف برخورد کنند.

مسئولیت پذیری

مسئولیت پذیری

مسئولیت پذیری ویژگی است که برای موفقیت در هر جمعی باید آن را داشته باشیم. پس از کودکی به فرزندان خود مسئولیت­هایی با توجه به سن­شان بدهید تا افرادی مسئولیت پذیر و متعهد بار بیایند.

شمرده صحبت کردن

برای آموزش فن بیان در خانواده شمرده صحبت کردن را به فرزندان آموزش دهید.

ایجاد باور و اعتماد به نفس

برای آینده بهتر در فرزندان خود باور و اعتماد به نفس ایجاد کنید. اعتماد به نفس موجب می­شود در آینده افرادی قوی و موفق شوند که به راحتی می­توانند از حقوق خود دفاع کرده و با سنین مختلف ارتباط برقرار کنند.

جمع بندی

برای آموزش فن بیان در خانواده موارد گوناگون و زیادی وجود دارد که با انجام انها می­توانید موجب ایجاد آینده ­ای متفاوت و درخشان برای کودکانتان شوید. اما ما در این مقاله به مواردی مهم و تاثیرگذار اشاره کردیم. شما نیز سایر نکاتی که باعث تقویت فن بیان کودکان می­شود را در زیر این مقاله برای ما کامنت کنید تا باهم برای تربیت کودکانی موفق و شاد گامی برداشته باشیم.