کسانی که دارای شخصیت کاریزماتیک هستند؛ عموماً به عنوان افرادی جذاب و دوست داشتنی شناخته می شوند. کاریزما جزء ویژگی هایی است که افراد زیادی به دنبال کسب آن هستند. زیرا باعث ایجاد حس خوبی می شود و حتی ممکن است موقعیت های شغلی مناسبی را نیز برای شخصیت های کاریزماتیک به همراه بیاورد.

اگر از اطرافیان تان بخواهید افرادی را که دارای جذابیت خیره کننده و اقتدار رهبری فرد،گروه و یا جامعه هستند را برایتان نام ببرند غالباً به جواب های قابل پیش‌بینی می‌رسید جواب هایی مانند نلسون ماندلا، آدولف هیتلر، ماهاتما گاندی و…
حال از همین افراد بخواهید در چند ثانیه برای تان توصیف کنند که چه چیزی در این شخصیت ها مورد توجه شان قرار گرفته و باعث شده که از آنها نام ببرند؟
دقیقاً همین جاست که متوجه می‌شویم تا چه میزان توصیفات هر فرد با دیگری متفاوت است چرا که شما به طور غریزی و ذاتی از افرادی خوشتان می‌آید اما این که چرا از آنها خوشتان می‌آید تعاریفی بسیار متفاوت نسبت به سایرین دارد.
در حقیقت به سختی می‌توان دو نفری را یافت که توصیف و یا پاسخ یکسانی برای این پرسش داشته باشند این تفاوت در توصیفات ما را به تفاوت در تعریف کاریزما می‌رساند.
کاریزما مجموعه ای از ویژگی ها و خصوصیات در افراد است که باعث می‌شود در اطرافیانشان قدرت نفوذ و تاثیرگذاری بالایی داشته باشند و آنها را به خود جذب کنند. تشخیص اینکه آیا فردی کاریزماتیک است یا خیر معمولاً آسان است با این حال توصیف این که چه ویژگی و یا خصوصیتی باعث به وجود آمدن این جذابیت منحصر به فرد و یا کاریزما می‌شود اغلب می‌تواند دشوار باشد.

با تمام این اوصاف به تعریف کاریزما می‌پردازیم:

کاریزما چیست؟

کاریزما به خصوصیات و ویژگی‌های شخصی گفته می‌شود که مجموعه‌ای از مولفه‌های اثرگذاری و جذابیت را دارا و در بحث مدیریت سازمانی نیز دارای قدرت رهبری و همراه کردن افراد با خود باشد.
همچنین کورت مورتنسن تعریف زیبایی از کاریزما در کتاب قوانین کاریزما نوشته است.
در این کتاب تعریف کاریزما اینطور بیان شده:
گاهی درک روشنی از واژه کاریزما نداریم، کاریزما دقیقاً یعنی چه؟ کاریزما می‌تواند یک ویژگی مرموز تلقی شود! اما کاریزما قاطعیت یا هیجان و شور و شوق نیست، شخصیت خاص و یا مردم داری نیست، (گرچه تمام این ویژگی‌ها تا حدودی بخشی از کلکسیون کاریزما هستند.
زمانی که با افراد دارای کاریزما (شخصیت‌های کاریزماتیک) برخورد می‌کنید به راحتی آنها را تشخیص می‌دهید و عموماً در میان جمع درخشش خاصی دارند.
ما از بودن در کنار چنین افرادی احساس افتخار و برتری می‌کنیم. کاریزما، تنها جذابیت، وفاداری، دوست داشتنی بودن یا هیجان و شور نیست، حس اعتمادی است که باعث راحتی و آسایش مخاطب می‌شود و در عین حال اعتبار ایجاد می‌کند.

 

کاریزما چیست؟

تا بدین جا در یافتیم که شخصیت های کاریزماتیک از قدرت نفوذ و همچنین قدرت رهبری بالایی برخوردارند در کنار این موارد این نکته را هم باید حائز اهمیت دانست که این اشخاص از اعتماد به نفس و خودباوری بالایی نیز برخوردارند و یا می توانند به خوبی نشان دهند که از اعتماد به نفس و خودباوری بالایی برخوردارند (اعتماد به نفسی که شباهتی به غرور کاذب و یا خودبزرگ بینی ندارد).
داشتن اعتماد به نفس در برقراری ارتباط موثر به کمک آنها می‌آید و همچنین به آنها این اجازه را می‌دهد که این ویژگی را در دیگران نیز به وجود آورند و این حس مثبت را به آنها هم منتقل کنند.

 

شخصیت کاریزماتیک ذاتی است یا اکتسابی؟

برخی افراد ممکن است به صورت ذاتی شخصیتی کاریزماتیک داشته باشند اما از آنجایی که این ویژگی مجموعه‌ای از رفتارها، صفات و مهارت هاست بخشی از آن را باید آموخت.
اما می بایست به این نکته توجه شود که در دنیا افراد بسیار کمی وجود دارندکه کاملاً و به صورت ذاتی شخصیتی کاریزماتیک دارند ، بنابراین داشتن شخصیت کاریزماتیک هم ذاتی است و هم تا حدود زیادی اکتسابی و قابل یادگیری.

ویژگی افراد کاریزماتیک

سوالی که شاید برای شما هم پیش آمده باشد این است که کاریزما یعنی چه و شخصیت کاریزماتیک چیست؟ پاسخ سوال اول را در بخش پیشین دادیم و در این قسمت می خواهیم به برخی از ویژگی افراد کاریزماتیک بپردازیم تا بتوانید در پایان به پاسخ سوال دوم نیز دست پیدا نمایید. خصوصیت شخصیت کاریزماتیک عبارت اند از:

  • با دقت گوش می دهند
  • رسا صحبت می کنند
  • خنده رو هستند
  • نحوه ایستادن
  • داشتن ارتباط چشمی
  • روابط اجتماعی قوی
  • انسانیت
  • زبان بدن
  • مثبت اندیشی

1.با دقت گوش می دهند

افرادی که دارای شخصیت کاریزماتیک هستند معمولاً شنونده های خوبی نیز می باشند. این گونه از افراد مشتاقانه و به خوبی به صحبت ها گوش فرا می دهند و فرد مقابل با آرامش خاطر می تواند صحبت نماید.

2.رسا صحبت می کنند

افرادی که دارای ویژگی کاریزما هستند؛ واضح و رسا صحبت می کنند. این گونه از افراد از عباراتی مانند اوم، راستش و… استفاده نمی کنند.

 

خنده رو هستند

 

3.خنده رو هستند

از ویژگی شخصیت های کاریزماتیک، می توان به خنده رو بودن اشاره کرد. افراد شاد و خنده رو همیشه طرفداران زیادی را جذب خود می کنند. پس برای آنکه تبدیل به شخصیتی کاریزماتیک شوید؛ همیشه لبخند بر لب داشته و با آرامش برخورد کنید.

4.نحوه ایستادن

شاید تعجب کنید اما شخصیت های کاریزماتیک در نحوه ایستادن نیز متفاوت عمل می کنند. اینگونه از افراد همیشه صاف می ایستند و حالت بدنی استواری دارند. یکی از مواردی که در فرد مقابل ایجاد اطمینان می کند؛ نحوه ایستادن است. پس سعی کنید هنگام صحبت کردن تکیه ندهید و صاف بیاستید.

5.داشتن ارتباط چشمی

زمانی که هنگام صحبت کردن، ارتباط چشمی برقرار می کنید؛ به فرد مقبل احساس اطمینان و خوبی را منتقل می سازید. افراد کاریزماتیک نیز این ویژگی را دارند و ارتباط چشمی با فرد مقابل برقرار می کنند.

6.انسانیت

یک شخصیت کاریزماتیک که دیگران را جذب خود می کند؛ همیشه فردی انسان دوست و مهربان است. اینگونه از افراد اطرافیان خود را دوست داشته و با انها با عطوفت وانسانیت برخورد می کند.

7.روابط اجتماعی قوی

افرادی که دارای کاریزما هستند؛ روابط اجتماعی بالایی دارند زیرا این نوع از افراد مشتاق به برقراری ارتباط با دیگران هستند و به خوبی می توانند این کار را انجام دهند.

8.زبان بدن

زبان بدن یکی از پارامترهایی است به شما در ارتباط برقرار کردن و داشتن شخصیتی جذاب کمک زیادی می کند. از همین رو یکی از بارزترین ویژگی های افراد کاریزماتیک، داشتن زبان بدن مناسب است.

9.مثبت اندیشی

افرادی که مثبت اندیش هستند معمولا کاریزما بالایی برای اطرافیان شان دارند. مثبت اندیشی و علاقه به زندگی جزء ویژگی هایی است که افراد زیادی را مجذوب می کند.

بیشتر بخوانید >> رهبری کاریزماتیک چیست؟

 

کتاب قوانین کاریزما

معرفی کتاب برای کاریزما بودن

کتاب قوانین کاریزما

اگر می خواهید فردی کاریزماتیک باشید، کتاب قوانین کاریزما می تواند شما را به هدف تان نزدیک نماید.

در فصل اول این کتاب می توانید مواردی مانند اعتماد به نفس، خوشبینی، خوشحالی و شوخ طبع بودن را در خود تقویت نمایید. سپس در فصل دوم با موضوعات نظم، هدفمندی، تمرکز و… آشنا شوید.

در فصل سوم، نویسنده به تقویت مهارت های شما می پردازد و توانایی هایی مانند تاثیرگذاری، ارتباط چشمی، ایجاد صمیمیت و… را برای ایجاد شخصیت کاریزماتیک شما تقویت می کند.

در فصل بعدی می توانید مهارت هایی مانند الهام بخش بودن، همدلی و… را آموزش ببینید.

در نهایت با خواندن این کتاب گام های اصلی برای کسب ویژگی کاریزما و شخصیت کاریزماتیک را به دست می آورید.

جمع بندی

در این مقاله سعی کردیم به پاسخ پرسش، کاریزما چیست بپردازیم و با معرفی بارزترین ویژگی های افراد کاریزماتیک بتوانیم به شما برای کسب این ویژگی کمک نماییم.

امیدواریم اطلاعات ارائه شده بتواند برای شما مفید باشد. اگر نیاز به اطلاعات بیشتر و یا دریافت آموزش جهت کسب شخصیتی کاریزماتیک داشتید؛ با ما تماس بگیرید تا در این راه کنار شما باشیم.

اگر از شما پرسیده شود که از یک شخصیت کاریزماتیک نام ببرید چه می گویید و چرا (توصیفتان از آن فرد کاریزماتیک چیست) ؟
شما کاریزما و کاریزماتیک را چگونه تعریف می‌کنید؟

منابع:

https://www.skillsyouneed.com/
https://www.nytimes.com/
https://motamem.org/