یادگیری مهارت فن بیان باعث می شود در ارتباطات و تعاملات خود با سایر افراد بتوانیم موفق تر عمل کنیم. در همین راستا یکی ازمهم ترین مهارت ها، فن بیان احوالپرسی است. برای این منظور باید با توجه به میزان صمیمت و رابطه ای که وجود دارد احوالپرسی مناسبی داشته باشیم. در ادامه به برخی از موارد مهم در احوالپرسی اشاره می کنیم.
احوالپرسی صمیمی
احوالپرسی دوستانه یا صمیمی جزء راحت ترین نوع احوالپرسی است. زیرا می توانید به آسانی با بغل کردن، احساسات و صمیمت خود را به فرد مقابل منتقل نمایید. اما در این نوع ارتباط نیز باید لحن و زبان بدن مناسبی داشته باشید.
هنگامی که با دوست خود مواجه می شوید؛ اگر لحنی جدی و خشک داشته باشید؛ قطعا موجب آزرده خاطر شدن فرد مقابلتان خواهید شد. حتی اگر در شوخی و صمیمت نیز زیاده روی کنید؛ فرد مقابل از این رفتار نیز خسته می شود. پس بهتر است در ارتباطات صمیمی هم اعتدال را رعایت کنید و با لحنی مناسب با دوست خود سخن بگویید.
زبان بدن نیز موضوع دیگری می باشد که در فن بیان احوالپرسی مهم است. در روابط صمیمی، زبان بدن نیز باید صمیمی و راحت باشد تا حس خوبی را به فرد مقابل منتقل نماید.
جواب احوالپرسی
در آموزش فن بیان احوالپرسی و در جواب احوالپرسی دیگران، می توانید با رعایت نکات زیر ارتباط بهتری را با سایر افراد برقرار نمایید.
- اعتماد به نفس داشتن
- پر انرژی باشید
- واضح سخن بگویید
- پرگویی نکنید
- سوالات خصوصی نپرسید
- استفاده از جملات مثبت
- گوش دادن
- ارتباط چشمی
اعتماد به نفس داشتن
یکی از عوامل مهم در احوالپرسی و ارتباط با دیگران، داشتن اعتماد به نفس است. همچنین خوشرو بودن، خنده رویی و شمرده و واضح صحبت کردن نیز از نشانه های افراد با اعتماد به نفس است.
پر انرژی باشید
همه، افرادی پرانرژی و سرحال را برای ارتباط داشتن می پسندند. پس به این موضوع فکر نکنید که به دلیل صمیمت، نیازی نیست پرانرژی وسرحال باشید. این انرژی باعث می شود که فرد مقابل برای ارتباطات بعدی نیز انگیزه پیدا نماید.
واضح سخن بگویید
زمانی که در حال معاشرت با دوستان خود هستید؛ جملات را شمرده و واضح بر زبان بیاورید. از رفتارهایی همچون تند سخن گفتن و یا احوالپرسی ممتد، بدون اجازه دادن بابت پاسخگویی پرهیز نمایید.
پرگویی نکنید
همه افراد از پرگویی خوششان نمی آید. پس حتی در روابط دوستانه نیز این موضوع را رعایت نمایید و اتفاقات و ماجراهایی که می خواهید تعریف کنید را به صورت خلاصه بیان کنید. همچنین از پرسیدن سوالات تکراری و خسته کننده نیز پرهیز نمایید تا بتوانید رابطه ای طولانی مدت را تجربه نمایید.
سوالات خصوصی نپرسید
موضوعی که در رابطه با ارتباطات خصوصی با دوستانمان باید رعایت کنیم این است که وارد حریم خصوصی و شخصی آنها نشده و سوالات خصوصی نپرسید.
استفاده از جملات مثبت
در ارتباطات خود از جملات مثبت استفاده نمایید و با کنایه صحبت نکنید.
گوش دادن
موضوعی که برای ادامه روابط شما بسیار تاثیرگذار است؛ گوش دادن به حرف ها و مسائل فرد مقابل است. این موضوع در روابط صمیمی اهمیت بالایی دارد و موجب صمیمیت بیشتر می شود. پس با دقت به سخنان فرد مقابلتان گوش داده و عکس العملی مناسب از خود نشان دهید.
ارتباط چشمی
یکی از دیگر از روش های فن بیان احوالپرسی، ارتباط چشمی است. در این حالت توجه و صمیمت شما افزایش می یابد.
جمع بندی
در این مقاله به روش هایی برای فن بیان احوالپرسی اشاره کردیم. در مقالات پیشین نیز به سایر شیوه های افزایش فن بیان در موضوعات مختلف پرداختیم. امیدواریم با مجموعه آموزش های فن بیان بتوانید رابطه های خود را مستحکم کرده و در ایجاد ارتباط با سایر افراد موفق تر عمل نمایید.
سایت رسمی فرشته ایران نژاد، برای رشد شخصی و بیزنسی شما عزیزان، آموزش هایی را به صورت رایگان برای تقویت اعتماد به نفس و عزت نفس فراهم کرده است که می توانید از سایت دریافت نمایید.
خلاصه و مفید
خلاصه و مفید
تشکر 🙂